Telefon: +381-(0)18-560880

Ulja za rashladne kompresore

Osnovna funkcija ulja za rashladne kompresore je da smanji trenje i habanje , da zaptiva komprimovani gas izmedju usisne i potisne strane kompresora, da hladi ležajeve i kućište, a kod hermetički zatvorenih jedinica mora obezbedjivati i izolaciju motora. Ključne karakteristike ulja koje utiču na pravilan rad sistema su viskoznost, sposobnost mešanja sa rashladnim fluidom, dobre niskotemperaturne osobine, termička i hemijska stabilnost.

Shell Refrigeration Oil S4 FR-F

Sintetičko ulje za rashladne kompresore na bazi poliolestera. Formulisana su za visoku efikasnost rashladnog sistema održavajući čistoću kao i smanjenje stvaranja taloga i naslaga. Koristi R22 Hidrohlorofluorougljenik (HCFC) kao rashladno sredstvo. Kompatibilno sa većinom standardnih rashladnih sredstava.

Shell Refrigeration Oil S4 FR-V

Sintetično ulje za rashladne kompresore na bazi alkil-benzena. Formulisana su za visoku efikasnost rashladnog sistema održavajući čistoću i smanjenje stvaranja taloga i naslaga. Koristi R22 Hidrohlorofluorougljenik (HCFC), R717 Amonijak i R290 Propan kao rashladno sredstvo. Kompatibilno je sa većinom standardnih rashladnih sredstava.

Shell Refrigeration Oil S2 FR-A

Mineralno ulje za rashladne kompresore koji koriste amonijak kao rashladno sredstvo. Posebno formulirano protiv zgušnjavanja ulja u sustavu i formiranja taloga na unutrašnjoj strani isparivača. Vrlo učinkovito. Koristi R717 amonijak i R290 propan kao rashladno sredstvo. Kompatibilno sa ostalim ugljikovodicima i NH3.

 

Naši partneri

  • 01-Shell-logo.png
  • 02-mann-filter-logo.png
  • 03-febi-bilstein_logo_PNG.png
  • 04-fuchs-logo.png
  • 05-magneti marelli logo.png

Kako do nas?

Radno vreme

Ponedeljak
8 AM - 4 PM
Utorak
8 AM - 4 PM
Sreda
8 AM - 4 PM
Četvrtak
8 AM - 4 PM
Petak
8 AM - 4 PM
Subota
8AM - 1 PM
Nedelja
NERADNI DAN

Galerija